Bijgewerkt  november 2017...

 

Afrikaanse stammen

Himba

'Geïnspireerd door de Himba, deze bevolkingsgroep in het noordwesten van Namibië leeft voornamelijk van hun vee.

Himba-vrouwen wassen zich nooit, ze smeren hun lijf en haren in met otjize,

een mengsel van geitenvet, kruiden en oker. Deze rode oker beschermt ze tegen de felle zon.'

 

Massai

'De Massai is een nomadenstam in Oost-Afrika, woonachtig in Kenia en Tanzania.

Ze kennen geen landsgrenzen. Vee is voor hen ontbeerlijk. Ze eten vlees, drinken het bloed en melk,

gebruiken de huiden voor huizen en hun botten voor bijvoorbeld kammen.'

------------------------------------------------------------

 

 CliniClowns

'Sinds een aantal jaren schenk ik werk aan de Stichting CliniClowns Nederland, deze stichting biedt

kinderen met een ziekte of handicap afleiding en plezier. Laat kinderen lachen en steun ook

het goede doel voor kinderen!'

------------------------------------------------------------

 

De Kilsdonkse Molen te Heeswijk-Dinther

De Historie van de Kilsdonkse Molen begint al vóór de 14e eeuw. Prachtig gelegen in het beekdal van de Aa tussen Heeswijk-Dinther en Veghel in Noord-Brabant. Het is een unieke combinatie van een bijzondere watervlucht-korenmolen aan de ene oever van de rivier de Aa en een grote watergedreven oliemolen aan de andere kant. Twee schitterende molens met veel bijzondere historische kenmerken, die volledig gerestaureerd en gereconstrueerd zijn naar de situatie van 1880, afgelopen mei 2009 officieel geopend voor publiek. Uit: Folder De Kilsdonkse Molen

"In het voorjaar van 2007 bezocht ik de molen, het was toen nog een ruïne. Ik maakte foto's van de resten van de watergedreven oliemolen. De serie 'sprekende stilte' werd geboren. Een serie werken die iets aan de verbeelding overlaat. Er is nauwelijks of niets meer herkenbaar van het oorspronkelijke. De beschouwer kan erin zien wat hem/haar op dat moment aanspreekt".

-------------------------------------------------------------

 

De Getijdenmolen te Quinard in Bretagne

De geschiedenis van de getijdenmolen dateert van 1834. Voor de aandrijving werd gebruik gemaakt van de getijdenwerking tussen eb en vloed. Hiervoor werd een basin ingericht van 2,5 ha en een dam met een lengte van 450 m. In 1887 is de molen uitgebreid met een stoommachine. Tot 1 januari 1925 is de molen gebruikt als korenmolen. Uit: Wikipedia

"Deze natte omgeving gaf mij zo'n warm gevoel dat ik het op doek wilde vastleggen. Deze serie werken is een impressie van dit bijzondere plekje in Bretagne. Door de sterke werking van eb en vloed en het zoute water dat bij eb in de plasjes achterblijft, nestelt zich hierin allerlei flora en fauna o.a. de dille, deze bloem heb ik verschillende keren afgebeeld".

------------------------------------------------------------ 

 

Dans en beweging 

Het Nederlands Dans Theater is, sinds zijn oprichting in 1959, een van de meest toonaangevende dansgezelschappen ter wereld. Hoewel alle dansers een klassieke vooropleiding hebben genoten, richt het NDT zich niet op ballet maar op moderne dans, op het hoogste internationale niveau.

Uit: NDT-folder

"Geïnspireerd door de voorstelling Falling Angels, uitgevoerd door het Nederlands Dans Theater in februari 2007, ben ik mij gaan verdiepen in dans en beweging".

------------------------------------------------------------

 

 Figuur

"Na de tentoonstelling Terug naar de figuur, kunsthal Rotterdam 2007, bezocht te hebben, ben ik me gaan bezighouden met het figuur en heb deze op verschillende manieren afgebeeld".

-----------------------------------------------------------

 

Stillevens

"Aan de hand van diverse materialen maak ik verschillende composities voor een stilleven, fotografeer deze en bewerk ze in photoshop om ze daarna weer te gaan schilderen".

-----------------------------------------------------------

 

Forever 27 Club

De 27 club, ook wel bekend als de Forever 27 Club, is een populaire verzamelnaam voor bekende artiesten die op hun 27e zijn gestorven, vaak onder verdachte omstandigheden. De 'club' bevatte oorspronkelijk alleen invloedrijke zangers uit het rock- en bluesgenre, maar tegenwoordig worden ook andere beroemdheden in de lijst opgenomen. Uit: Wikipedia

"Het overlijden van Amy Winehouse in juli 2011, was voor mij de aanleiding om de andere leden van de Forever 27 Club ook op doek te zetten".

-----------------------------------------------------------

 

Portret / Model

"Portret/model tekenen- en schilderen heb ik hoofdzakelijk geleerd in de jaren '80 bij het "Bossche Palet" in 's-Hertogenbosch. Ook op de kunstacademie in Arendonk heb ik vele malen het portret geschilderd naar een zittend model. Het portret boeit mij nog steeds en ik vind het steeds weer een uitdaging". 

-----------------------------------------------------------

 

Vrije werken

"Vrije werken ontstaan meestal intuïtief, dus zonder plaatje, foto of model. Het zijn vaak impressies of interpretaties van eerdere gebeurtenissen. Hierbij gebruik ik diverse materialen gemengd met de verf".

---------------------------------------------------------------------------------

 

Werk cursisten

"Vanaf 2002 geef ik elke dinsdagmiddag les aan een groepje cursisten. Deze werken met verschillende natuurlijke materialen, zoals zand, steentjes, stukjes touw, modeleerpasta, gels, gietwas etc. Voor wat de verf betreft wordt er met acryl gewerkt (beter voor het milieu) en indien gewenst met kleurpotlood, krijt of houtskool. Ik vind het leuk om met mensen om te gaan en aan hun mijn kennis over te dragen. De middag is erg varïerend en soms ook verrassend. We leren veel van elkaar". 

Albums
Afrikaanse stammen
CliniClowns
De Getijdenmolen te Quinard
De Kilsdonkse Molen
Dans en beweging
Figuur
Forever 27 Club en andere artiesten
Portret/model
Stillevens
Vrije werken
Werk cursisten